AZ X-IMPORT.HU SEGÍT ÖNNEK FRANCIAORSZÁGBAN IS!

Francia használt gépjármű behozatal

Miért érdemes FranciországbÓL behozni?

Franciaország nincs közel, ezért nem az elsődleges célpontja a hazai autóimportőröknek. A távolság ellenére azonban van több olyan tényező, amely igen vonzóvá teheti a francia használtautó piacot sokak számára. Bár nyelvtudás szempontjából nem túl jó a franciák híre, gyakran mondják róluk, hogy ha tudnak sem szívesen szólalnak meg angolul, ez az utóbbi években sokat javult. Főleg a fiatalabb generációnak már nem probléma az angol nyelv, természetesen, ha valaki tud franciául az óriási versenyelőnyt jelenthet. 

Az alábbiakban összeszedtük, hogy hosszú évek tapasztalati alapján milyen lehetőségeket rejt a franciországi használtautó piac. 

FRANCIA GÉPJÁRMŰ ÁRVERÉSEK

Francaiországban rendkívül népszerűek az online gépjármű árverések. Ennek több oka van, talán a legfontosabb közülük az, hogy a franciák nagy becsben tartanak minden régiséget, ezért mindig is komoly kereslet volt az antikvitásokra, amelyek évszázadok óta árveréseken találnak gazdára. Ebből nőtt ki az internet elterjedésével az online árverések piaca, amely igen hamar a használt gépjáművekre is kiterjedt.

A legnépszerűbb online használt gépjármű árverés oldalak az alcopa auction, az enchere-vo és a mercier auto. A legtöbbnek van angol nyelvű verziója is azok számára, akik nem beszélnek franciául.

 

FRANCIA ELEKTROMOS AUTÓK PIACA

A francia autógyártók igen hamar és jó számmál látták meg az elektromos autókban rejlő potenciált. Amíg a Tesla, a BMW vagy az Audi a mai napig nem gyárt az átlag ember pénztárcájához igazított eleketromos hajtású modellt, addig a francia márkák nagyon okosan és jó időzítéssel rukkoltak ki alsóközépkategóriás elektromos hajtású típusaikkal. Gondoljunk csak a Renault Zoé-ra, amely a Nissal Leat népszerűségének farvízén óriási karriert futott be, és fut be egészen a mai napig. 

Francia motorok piaca

Franciaország igen nagy ország, amelynek egy jó része a mediterrán éghajlat alá esik. Mint minden déli régió esetében, így itt is a motor és a robobó egy rendkívüli módon elterjedt közlekedési eszköz. Nizza vagy Marseille utcáin egymás érik a kétkerekűek, amelyek természetesen mind egy nap eladósorba kerülnek. 

Ha Franciaországból kívánunk motor vásárolni kiváló kiindulás pont a lemotor-parking.fr. Itt több ezer motor és robogó közül választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbbet.

Belépő kategóriás autók piaca

A francia autómárkák közös jellemzője, hogy valóban alapvetően népautókról van szó. Mind a Renault, mind a Citroen, mind a Peugeot elsőeorban az alsóbb kategóriás szegmensebb tette le a névjegyét. Gondoljunk csak a 206-osra vagy a Renault Cliora, amelyek évtizedeken keresztül a kevésbé tehetősek egyik legkedveltebb választása volt.

A magyar autóimportőrök egyik közös jellemzője a rendszerváltás utáni másfél-két évtizedben az volt, hogy főként a német felsőbb kategóriás járműveket hozták nekünk. Nem baj ha régi, nem baj ha törött, nem baj ha tekert a kilóméteróra, de lehessen vele villogni. 

2021-ben szerencsére honfitársaink nagy része eljutott oda, hogy az autót helyén kezeli, mint közlekedési eszköz. Nem pénztemetőt akar, és nem is státuszszimbólumot, hanem kedvező áron egy autót, ami elviszi őt és családját A-ból B-be. Ezen a ponton értékelődnek fel a francia népautók, amelyek baráti áron szerezhetőek be, és olcsón javíthatóak. 

SZAKÉRTŐ SEGÍTSÉG A HONOSÍTÁSBAN

KÉRJEN TELEFONOS KONZULTÁCIÓT!