Olcsó nemzetközi autószállítás

Legfontosabb tudnivalók

A gyűjtőtréler egy 8 autó szállítására alkalmas 24 tonnás kamion. Az adott országban összeszedi a hazahozandó autókat és egyszerre hozza őket haza, így a költség eloszlik nyolcfelé

Ez az oka annak, hogy a gyűjtőtréleres autószállítás az egyik legköltséghatékonyabb megoldás járművének hazajuttatására.

Minden héten több kamion megy ki, az alábbi országokból szervezünk rendszeres heti fuvart:

A fenti országokból általában a megrendelés leadásától számított egy-két héten belül hazaér az autó.

Mi a helyzet a többi országgal?

Az EU egyéb tagállamaiba alkalomszerűen megy ki gyűjtőtréler, várhatóan ezen országokból az átfutási idő hosszabb lesz. A legtávolabbi lehetséges felvételi helyszín nagyjából 2.500 kilométer Budapesttől számítva

EU-n kívüli országokba nem létezik gyűjtőtréleres szolgáltatás.

Európa gyűjtőfuvar

Svájcból, Norvégiából és Angliából történő autó szállításra egyedi ajánlatot tudunk adni. EU-n kívüli autók tréleres hazaszállítása során egészen biztosan T1 okmánnyal történő továbbításra lesz szükség az uniós beléptetés során. Ezzel együtt vámbiztosíték (vámletét) megfizetését is előírhatja a külföldi vámhatóság.

Ezt alapvetően úgy lehet elkerülni, hogy saját lábon, külföldi rendszámmal jön haza az autó.  Az egyes határátkelőkön nem egyforma a szigor, a legszigorúbb a norvég-svéd határátlépés, a legkevésbé talán a svájci-német határátkelőkön szigorúak a vámosok.

Mennyibe kerül?

Autószállítás tréleren

A gyűjtőfuvaros megoldás a szállítási formák közül általában az egyik legkedvezőbb. Ajánlatot a pontos felvételi cím és a jármű paraméterei megadása után tudunk készíteni.

Van-e mód sürgősségi szállításra?

A gyűjtőtréleres szállítás lényege, hogy nyolc autót szed fel a sofőr. Ez szervezést és tervezést igényel, emiatt sürgős megrendelésekre csak ritkán van mód. 

Amennyiben kifejezetten fontos Önnek az időfaktor, ebben az esetben a gyűjtőfuvar nem az optimális megoldás az Ön számára.

Sürgős szállításra az alábbi megoldásokat tudjuk felkínálni:

  • I rendszámos hazahozatal
  • Egyedi tréleres szállítást 

Biztosítás

Minden tréleres szállítmányra többmillió euró értékben rakománybiztosítás kerül megkötésre. 

A tréleres szállítás eleve jóval biztonságosabb, mint lábon hazahozni egy autót. Emellé a gyűjtőtrélerek minden esetben rakománybiztosítással rendelkeznek.

Rendkívül ritka eset, hogy autótréleres szállítás során a rakomány sérülne. Ez esetben a biztosító állja a kár.

MENNYIBE KERÜL?

GYŰJTŐTRÉLERES SZÁLLÍTÁS KÖLTSÉGEI

A gyűjtőtréleres szállítás ára alapvető a távolság függvénye. Bizonyos viszonylatokban kisebb távolság esetén is egy távolabbi viszonylat árát kell megfizetni, mivel a távolabbi felvételi pontból is hozhatott volna autót a tréler, ezért ennek az árát kell megfizetni. Ennek klasszikus példája Ausztria. 

német gépjármű behozatala

Németország

400 euró

Nagyjából Münchenig / Berlinig

450 euró

Nagyjából Frankfurtig / Hamburgig

500 euró

Frankfurton túli városokból

holland gépjármű behozatala

Hollandia

500 euró

Teljes Hollandia területéről

holland gépjármű behozatala

Belgium

500 euró

Teljes Hollandia területéről