Holland használt gépjármű behozatal

Költségkalkulátor

Mennyibe fog kerülni?

Holland autó honosítás

Holland használt gépjármű behozatal

Költségkalkulátor

Mennyibe fog kerülni?

Általános információk

A holland használt gépjárműveknek kiváló híre van Európa-szerte.

A holland igen dolgos nép, nem csak a csatornáikat és gátjaikat tartján rendben, hanem autóikat és egyéb járműveiket is. Ha hollandtól veszünk autót (és nem Hollandiában élő külfölditől vagy bevándorlótól), akkor ritkán lehet mellé nyúlni. 

Milyen járműveket lehet érdekes behozni Hollandiából?

Holland dízel autók

A holland nagyvárosokból (Amszterdam, Rotterdam, Hága, Eindhoven stb.) folyamatosan tiltják ki a dízel autókat. Az EURO 5 és annál gyengébb környezetvédelmi besorolással rendelkező autók ára éppen ezért folyamatosan esik.

Bár Magyarországon is időnként van szó a dízel autók korlátozásáról, elsősorban Budapesten, egyelőre egy EURO 4-es dízel autót behozni valószínűleg kis kockázattal jár. EURO 3-as és gyengébb autók importját Hollandiából nem igazán tudjuk ajánlani, mivel ezek általában már átfutottak török vagy marokkói kereskedőkön, akik előszeretettel szerelik ki például a részecskeszűrőt.

Ezt ránézésre nehéz megállapítani, viszont a hazai műszaki vizsgán biztos, hogy bukni fog, és a javítás százezres kiadás.

Holland dízel autó

Az EURO besorolás a forgalmiban vagy műszaki vizsga papíron sokszor fel van tüntetve, ha nem akkor ide kattintva fel vannak sorolva a gyártási év alapján. 

HOLLAND GÉPJÁRMŰ ELŐÉLET LEKÉRDEZÉS

Holland lakóautók

Hollandiában a kempingezés életforma. A nyári szezonban egész Európát ellepik a holland lakóautók, a holland tengerpart mentén pedig egymást érik a lakóautó parkok.

Holland lakóautó behozatal

A hatalmas kínálat természetesen leszorítja az árakat, így rendkívül kedvező áron válogathatunk szinte végtelen mennyiségű és jól karbantartott lakóautókból. 

Pár dologra érdemes odafigyelnünk lakóautó vásárlás esetén.

A magyarországi műszaki vizsgáztatásnál kérni fogják az úgynevezett CoC dokumentumot, amely a jármű technikai paramétereit tartalmazza. Lényegében ez igazolja, hogy a jármű gyárilag lakóautónak épült, nem utólagos ráépítésről van szó.

CoC nélkül a honosítás akár meg is hiusúlhat, mivel a műszaki vizsgán átalakítási jegyzőkönyvet kérhetnek be, amely értelemszerűen nem áll rendelkezésre. 

Holland oldtimerek

Hollandiában óriási kultusza van a veterán járműveknek. Ehhez megfelelő anyagi források is társulnak általában, így kimagaslóan szép állapotú veterán járművekből válogathatunk.

Szintén megjegyzendő, hogy a tengerentúli veterán autó egy jelentős része is itt landol, mivel Hollandiában a vámteher kedvezőbb az ilyen járművekre.

Fontos tudnivaló, hogy Magyarországon 30 évnél idősebb járművek kaphtanak csak veterén (oldtimer) minősítést, a vele járó OT rendszámmal

Holland használt elektromos járművek

elektromos import gépjármű belgium

Hollandiában a kormányzati tervek alapján 2030-ra csak elektromos járművek fognak közlekedni. 

 

 

Milyen papírjai vannak egy holland autónak?

Forgalmi engedély

Forgalmi engedély nélkül tilos holland autót elhozni Hollandiából. A forgalmi engedély holland neve:

KENTEKENBEWIJS DEEL I

Holland forgalmi engedély

Amint látható a holland forgalmi ma már plasztikkártya formában kerül kiállításra.

Régebbi autóknál még előfordulhat a papír alapú formátum is.

Régi holland forgalmi

Törzskönyv

A Deel I („első rész”) arra utal, hogy kell lennie egy második résznek is. Európa nagy részén a második rész minden esetben a gépjármű törzskönyv, nincs ez másképp Hollandiában sem.

FONTOS!

Csak exportra kijelentés esetén kap holland autó gépjármű törzskönyvet. Enélkül úgynevezett származás-ellenőrzési eljárásra lesz szükség.