Az x-import.hu segít önnek Hollandiában is!

Holland használt gépjármű behozatal

Mit érdemes Hollandiából behozni?

A holland használt gépjárműveknek kiváló híre van Európa-szerte.

A holland igen dolgos nép, nem csak a csatornáikat és gátjaikat tartján rendben, hanem autóikat és egyéb járműveiket is. Ha hollandtól veszünk autót (és nem Hollandiában élő külfölditől vagy bevándorlótól), akkor ritkán lehet mellé nyúlni. 

Nézzük meg most ezeket részletesen!

Holland dízel autók

A holland nagyvárosokból (Amszterdam, Rotterdam, Hága, Eindhoven stb.) folyamatosan tiltják ki a dízel autókat. Az EURO 5 és annál gyengébb környezetvédelmi besorolással rendelkező autók ára éppen ezért folyamatosan esik.

Bár Magyarországon is van szó a dízel autók korlátozásáról, elsősorban Budapesten, egyelőre egy EURO 4-es dízel autót behozni valószínűleg kis kockázattal jár. EURO 3-as és gyengébb autók importját Hollandiából nem igazán tudjuk ajánlani, mivel ezek általában már átfutottak török vagy marokkói kereskedőkön, akik előszeretettel szerelik ki például a részecskeszűrőt.

Ezt ránézésre nehéz megállapítani, viszont a hazai műszaki vizsgán biztos, hogy bukni fog, és a javítás százezres kiadás.

Holland dízel autó

Az EURO besorolás a forgalmiban vagy műszaki vizsga papíron sokszor fel van tüntetve, ha nem akkor ide kattintva fel vannak sorolva a gyártási év alapján. 

Holland lakóautók

Hollandiában a kempingezés életforma. A nyári szezonban egész Európát ellepik a holland lakóautók, a holland tengerpart mentén pedig egymást érik a lakóautó parkok.

Holland lakóautó behozatal

A hatalmas kínálat természetesen leszorítja az árakat, így rendkívül kedvező áron válogathatunk szinte végtelen mennyiségű és jól karbantartott lakóautókból. 

Pár dologra érdemes odafigyelnünk lakóautó vásárlás esetén.

A magyarországi műszaki vizsgáztatásnál kérni fogják az úgynevezett CoC dokumentumot, amely a jármű technikai paramétereit tartalmazza. Lényegében ez igazolja, hogy a jármű gyárilag lakóautónak épült, nem utólagos ráépítésről van szó.

CoC nélkül a honosítás akár meg is hiusúlhat, mivel a műszaki vizsgán átalakítási jegyzőkönyvet kérhetnek be, amely értelemszerűen nem áll rendelkezésre. 

Holland oldtimerek

Hollandiában óriási kultusza van a veterán járműveknek. Ehhez megfelelő anyagi források is társulnak általában, így kimagaslóan szép állapotú veterán járművekből válogathatunk.

Fontos tudnivaló, hogy Magyarországon 30 évnél idősebb járművek kaphtanak csak veterén (oldtimer) minősítést, a vele járó OT rendszámmal

Holland használt elektromos járművek

elektromos import gépjármű belgium

Hollandiában a kormányzati tervek alapján 2030-ra csak elektromos járművek fognak közlekedni. 

SZAKÉRTŐ SEGÍTSÉG A HONOSÍTÁSBAN

KÉRJEN TELEFONOS KONZULTÁCIÓT!